Vokalno-instrumentalni sastavi

Da ih je bar više …

Vokalno-instrumentalni sastav Zvuk neba

Na Facebooku ovako su napisali o sebi: Ideja za osnivanje zbora/sastava potekla je iz zajednice mladih župe BDM Karmelske. Put do onoga što smo postali bio je trnovit, a kroz sastav je prošlo 30-tak različitih mladih glasova i talenata. Uz redovno animiranje nedjeljnih večernjih sv. Misa, sastav je animirao i duhovne obnove jednom mjesečno.

Zvuk neba

Posebna nam je radost bila animirati sv. Krizmu, krštenja te obnove bračnih zavjeta. Sastav je održao i dva dobrotvorna Božićna koncerta. Sigurno najveća čast bila nam je animirati euharistijsko slavlje u župi BDM Karmelske, čije je direktni prijenos bio na HRT-u, 16. ožujka 2014.

U župi Gospe Karmelske prestaje djelovati 2015. godine.

 

Trio SiŽeNe

Na Drenovi već niz godina djeluje vokalni trio SiŽeNe čije ime dolazi od početnih slova članova; Silvane Šuperina, Željka Dungera i Nevena Deškovića.

Agape sveti Juraj – Gornja Drenova

Počeli su kao Agape sveti Juraj – Gornja Drenova, spontano, dana 22. srpnja 2012. Zapjevali su na misi u crkvi sv. Jurja mučenika na Gornjoj Drenovi. Od tada pjevaju svake nedjelje na misi u 11 sati. U početku su članovi bili: Dinko Restović – klavijature, Branka Kus, Silvana Šuperina i Željko Dunger – vokali. Repertoar je sačinjavala isključivo duhovna glazba pa su tako nastupili dvije godine na VIDfestu, festivalu duhovne glazbe u Rijeci.

U tom području imaju i autorskih skladbi za koje tekstove piše Željko Dunger, a muziku i aranžman stvaraju zajedno. Tako je prva od tih skladbi bila Župniče moj koju su otpjevali Silvana i Željko, nakon mise za slavlje 15 godina svećeništva velečasnog Nikice Jurića, tada župnika na Gornjoj Drenovi. Nastupili su kao gosti na koncertu Ususret Božiću u Dvoru na Uni, 2012. godine, a nekoliko puta i u Domu umirovljenika na Kantridi..

Trio SiŽeNe

Sredinom 2014. grupu su napustili Branka i Dinko, a pridružio se vrsni gitarist Neven Dešković pa su djelovanje nastavili kao trio. Nevenova gitara donijela je nešto novo u glazbeni izričaj tria pa su počeli pjevati i domaću glazbu, a i obrade starih melodija.

Novoosnovani trio promijenio je ime – SiŽeNe. Kako su svi troje članovi pjevačkoga zbora Drenova, a Silvana je svojedobno pjevala i u klapi DVD Drenova, na svakom nastupu zbora i trio izvede nekoliko pjesama. Redovito se odazivaju i pjesmom otvaraju izložbe i ostala kulturna zbivanja u organizaciji MO Drenova. Jedna od tih pjesama skoro je redovito njihova autorska Dobro ti jutro Drenovo koja je postala i njihova himna. Tekst je na književnom napisao Željko Dunger, a Silvana, uz pomoć svoga oca Rinota, prevela na čakavski kako je i pjevaju.

Odgovori