Glazbeni duo Aledory

Najplodniji drenovski autori

Od 1988. godine djeluje na Drenovi glazbeni duo zabavne i popularne duhovne glazbe Aledory kojeg čine braća Alen i Dorian Škrobonja. Osim na koncertima, uglavnom na području Primorsko-goranske i Istarske županije, Aledory nastupaju i na renomiranim festivalima zabavne glazbe diljem Lijepe naše.

Alen i Dorian Škrobonja

Učestalim izvedbama duhovnog repertoara; koncerata duhovne glazbe, animiranja misnih slavlja, euharistijskih klanjanja, duhovnih obnova, molitvenih susreta – Aledory se afirmiraju i kao prepoznatljivi izvođači duhovne scene i popularne duhovne glazbe. Iako se profesionalno bave glazbom od 1998. godine, ključni događaj koji je utjecao na njihovo glazbeno usmjerenje bio je dolazak pape Ivana Pavla II. u Rijeku 2003. godine. Tada je nastala njihova prva autorska duhovna skladba Sveti Oče za koju su dobili i posebno priznanje Hrvatske glazbene unije. Iste godine počinju redovito animirati misna slavlja i susrete za mlade u župi sv. Male Terezije od Djeteta Isusa na Donjoj Vežici u Rijeci, gdje ostaju četiri godine.

Na poziv svog duhovnika don Nikice Jurića, od 2007. godine animiraju misna slavlja za mlade i euharistijske adoracije u župi Sv. Jurja mučenika na Gornjoj Drenovi u Rijeci, gdje su sredinom 2010. godine dobili priznanje za predan rad s mladima i promociju župe.

Osim vrlo uspješnih obrada poznatih duhovnih šansona, Alen i Dorian su i plodni autori te su sa svojim autorskim skladbama nastupali na gotovo svim značajnijim festivalima duhovne glazbe: Vidfestu u Rijeci, Krapinafestu u Krapini, Marijafestu u Molvama, festivalu Svijetlost dolazi u Zadru, Papafestu u Solinu, Tonkafestu u Ogulinu, festivalu Duga u Ludbregu, O ljubavi ja pjevam u Ivanecu, Uskrsfestu u Zagrebu, Framafestu u Sarajevu ( BiH ) i na Marijafestu na Ptujskoj Gori ( SLO ). Surađivali su s eminentnim hrvatskim glazbenim producentima, kao što su Ivan Popeskić, Duško Rapotec-Ute, Olja Dešić, Voljen Mlakar, Robert Grubišić i drugi. Nastupali su i u Sloveniji, Češkoj i Slovačkoj. Dobitnici su brojnih festivalskih i drugih glazbenih nagrada i priznanja. U svojoj bogatoj dvadesetgodišnjoj karijeri surađivali su s eminentnim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva te pisali i skladali pjesme za mnoge druge.

Izdali tri autorska nosača zvuka; Zakantajmo po domaću (2013.), Križ svoj zovem pobjedom (2015.) i Zatancajmo za jubav (2018.).

Odgovori