Drenovske zvjezdice

Na mladima svijet ostaje

Medea Market Sirnik

Medeu je javnost upoznala 2015. godine kada je sudjelovala u RTL-ovom talent showu “Zvjezdice” i oduševila izvedbom pjesme “Wrecking ball”. Zatim je s pjesmom “Dajte mi krila” i pobijedila na Međunarodnom festivalu “Čarobna frula” u Zagrebu, a uz tu pjesmu predstavljen je i videospot snimljen na morskim lokacijama našega grada.

Medea Market Sirnik

Nekadašnja učenica osnovne škole Fran Franković završila je i osnovnu glazbenu školu te svoju glazbenu naobrazbu nastavlja i kroz dvije srednje škole; gimnaziju i  srednju školu – solo pjevanje, a uz to izvrsno svira klavir, uz koji najradije provodi svoje slobodno vrijeme.

U travnju 2018. u duetu s Damirom Kedžom, predstavila se pjesmom Ne mogu iz dana u noć, a iste godine u kolovozu nastupila je na šibenskim 21. Večerima dalmatinske šansone pjesmom Moja je ljubav plava. Medea je oduševila publiku i žiri, a energičnim nastupom i vokalnom izvedbom skladbe zaslužila je brojne reakcije publike i komplimente. Za ovaj nastup Medea kaže:  Nisam u životu bila sretnija. To je veliko uzbuđenje i velika mi je čast na takvom festivalu dijeliti pozornicu s tako velikim ljudima.

Tara Vidović

Još jena drenovska RTL zvjezdica, Tara Vidović, učenica je OŠ Fran Franković. Nakon vrlo uspješnog nastupa na TV showu, pobijedila je na festivalu Duga Resa Fest „Euphoria 2018“. Tara se predstavila zahtjevnom pjesmom „Come saprei“, talijanske pjevačice Georgie, koja je 1995. s ovom pjesmom pobijedila na festivalu San Remo. Svojom je izvedbom Tara oduševila članove žirija, a nagradu joj je uručila njezina prijateljica, prošlogodišnja pobjednica festivala, Medea Market Sindik.

Tara Vidović

Na solističkom festivalu „Kastafski glasi“ u organizaciji Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi Milan Brozović u Kastvu, nastupili su pjevači od 1. do 8. razreda iz Kastva, Rijeke i okolice te Istre.  U starijoj kategoriji djece od 12 do 16 godina pobijedila je Tara Vidović koja je odabrala pjesmu Pink „What About Us“.

I najnoviji uspjeh: na finalu šestog izdana natjecanja u pjevanju Dječji mikrofon održanog u HKD na Sušaku u siječnju 2020., u kategoriji od 12 do 16 godina, Tara je dobila nagradu za najbolju interpretaciju. Dječji mikrofon je natjecanje u pjevanju djece, polaznika osnovnoškolskih zborova, glazbenih škola, pjevačkih tečajeva i ostalih srodnih aktivnosti.

Odgovori